Facebook
Powered by Magento extensions
Twitter
Powered by Magento extensions
YouTube
Powered by Magento extensions
Google Plus
Powered by Magento extensions

Agrarisch

Agrarische sector - WestlandSolar.nlBedrijven met een grote stroombehoefte en die beschikken over een groot dakoppervlak, kunnen met het plaatsen van zonnepanelen een zeer rendabele investering doen.

Agrarische bedrijven hebben vaak een grote stroombehoefte. Meestal gaat dit samen met een relatief grote bedrijfsruimte zoals een schuur of in het geval van glastuinbouw: kassen. Er is dus vaak een groot dakoppervlak beschikbaar en daardoor dus ook ruimte om  middels zonnepanelen op het dak een (groot) gedeelte van de stroombehoefte op te wekken. Het gebeurt dus ook steeds vaker dat agrarische bedrijven er voor kiezen om een gedeelte van hun energiebehoefte op te wekken middels zonnestroom. Maar ook als er geen groot dakoppervlak beschikbaar is, is het mogelijk om zonnepanelen te gebruiken om stroom op te wekken. Door de ruime ervaring van WestlandSolar in aluminium constructies (zie ook onze andere website www.aluminiumshop.nl), kunnen wij onze eigen montagematerialen fabriceren. Hierdoor is het voor ons dus ook geen enkel probleem om een zonneschans te maken die u op een stuk (ongebruikt) land kunt plaatsen.

Door de stroombehoefte en daardoor vaak relatief grote projecten kunnen dergelijke bedrijven vaak een nog gunstigere prijs per Watt/piek krijgen dan bijvoorbeeld particulieren en kleine bedrijven. Immers, zoals vaak het geval is: hoe meer men van iets aanschaft, hoe lager de prijs per eenheid wordt. Zo werkt het ook bij zonnepanelen. Het aanschaffen van 100 zonnepanelen maakt de prijs per zonnepaneel lager dan wanneer u er 10 aanschaft. Dit geldt uiteraard ook voor het montagemateriaal en zelfs voor de omvormer (omvormers met een groot vermogen zijn per Watt goedkoper dan een omvormer met een klein vermogen).

Naast de voordelen die een agrarisch bedrijf kan hebben bij de inkoop, profiteren zij uiteraard net als andere bedrijven van zaken als de Investering Aftrek (IA), de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de Energie Investering Aftrek (EIA) en eventuele lokale mogelijkheden.. Hierdoor is een investering in zonnestroom vaak binnen 10 jaar terug te verdienen.

 

Ervaring binnen de agrarische sector

WestlandSolar.nl is voortgekomen uit een bedrijf met tientallen jaren ervaring in de bouw binnen de agrarische sector. Met name de bouw van schuren en kassen. Hierdoor weten wij precies hoe dergelijke constructies in elkaar zitten en kunnen wij hier rekening mee houden tijdens de montage van de zonnepanelen. Ook weten wij hierdoor precies wat voor een ondernemer in de agrarische sector van belang is. Wij spreken dezelfde taal. Hierdoor krijgt u een duidelijk antwoord op uw vragen, een heldere offerte en zal de uitvoer van het project prettig verlopen.

Neem contact met ons op om te kijken hoe rendabel een investering in zonnepanelen kan zijn!

Agrarische sector - WestlandSolar.nl 

In het kort:

Bedrijven in de agrarische sector hebben vaak een grote stroombehoefte, maar doordat er vaak ook een grote bedrijfsruimte of land beschikbaar is, is het geen probleem om (een deel van) de stroombehoefte af te dekken met behulp van zonnestroom. Doordat WestlandSolar.nl ruime ervaring heeft binnen deze sector, kunnen wij u een zonnestroomoplossing bieden die voldoet aan uw wensen. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.